במהלך 15 השנים בהן אני מלווה לקוחות רבים כעורכת דין בדיני משפחה וירושה, נתקלתי, לא פעם, במצב בו לקוח הגיע אלי בשל חוסר שביעות רצון שעורך הדין שייצג אותו.
בעייני, אין תחום יותר חשוב מתחום דיני המשפחה, בו בחירת עורך הדין היא כה קריטית וחשובה.
בדיני משפחה, התווית האסטרטגיה מראש, היא זו שתוביל אתכם לאורך כל הדרך- וכן, גם אם פניכם להסכם בגישור או במשא ומתן.
במהלך השנים שמתי לב לכמה נקודות מאוד חשובות שעליכם לפעול לפיהן טרם אתם יוצאים לדרככם המשפטית בהליך שקשור בדיני משפחה, והנה חמשת הנקודות הבולטות:
- גוגל- היום רוב המידע זמין ברשת. לפני שאתם מגיעים לפגישת ייעוץ בדקו מהן הזכויות והחובות שלכם במסגרת ההליך. אם אתם מתגרשים, קראו הכתבות המשפטיות בנוגע לחלוקת רכוש, משמורת ומזונות ושימו לב לתאריך. מה שרלוונטי זו הפסיקה העדכנית ביותר. פשוט תגיעו לפגישת הייעוץ אחרי שעשיתם שיעורי בית והמונחים המקצועיים לא זרים לכם. ( לדוגמא: מרוץ סמכויות או יישוב סכסוך)
- זמינות– מצאתם עורך דין וקבעתם פגישה לפי המלצה? או אחרי שבדקתם באתרי אינטרנט? מהי הזמינות של עורך הדין שרציתם לפגוש? במידה וקבעו לכם פגישת ייעוץ רק לעוד שבועיים- קחו בחשבון שזוהי הזמינות של עורך הדין לתיק שלכם. יכול להיות שזה מתאים לכם לגמרי וגם אתם אנשים עסוקים, אבל יכול להיות גם שלא.
- ניסיון- הגעתם לפגישת ייעוץ? מעולה. מעבר לרושם הראשוני, שהינו סובייקטיבי, שימו לב לנסיון עורך הדין, דוגמאות שהוא נותן לתיקים דומים בהם הוא טיפל וכן למונחים בהם עושה עורך הדין שימוש ואם הם עדכניים, למשל שימוש במינוח "הסדרי שהייה" ולא "הסדרי ראיה".
- אינטואיציה – שימו רגע את הלחץ בצד. איך זה מרגיש לכם באמת? בפנים בבטן. זה צריך להרגיש נוח, נעים. זה האדם בפניו תפרשו את כל קורות חייכים עד לפרטים האינטימיים ביותר. וזה אדם שצריך לענות לכם גם אחרי שעות העבודה ולהיות נעים. מרגיש לכם כך? אתם בהחלט במקום הנכון
- תיאום ציפיות- אולי הסעיף החשוב מבין כולם. החלטתם לשכור את שירותי עורך הדין? אנא ערכו תיאום ציפיות.
-
- מהם ההליכים שיוגשו בשמכם?
- מהו משך הזמן שזה צפוי לקחת?
- מה הסיכוי לקבל את מה שאתם מבקשים ורוצים?
- מה הן העלויות הכלכליות הצפויות במהלך ניהול ההליך?
וכן כל שאלה שעולם בראשכם. זכרו, אם לא הרגשתם בנוח לשאול- תבחנו שוב את סעיף 4. בהצלחה.